Buyrakdagi toshlarni tushirish uchun qanday mevalar foydali hisoblanadi?
Limon - bir donadan limon, sabzi, olmani qirg‘ichdan o‘tkazib, sharbati alohida ajratiladi. Ushbu hosil bo‘lgan sharbatni kuniga 3-4 mahal, bir oshqoshiqdan ikki hafta davomida ertalabga ichiladi.
Jiyda – bu buyrak yarasiga da’vodir. Jiydani har kuni ertalab 2-3 donadan tanovul qilish kerak.
Rayhon – barglarini suvda qaynatib, ustiga ikki piyola qaynoq suv quyib, yarim soat davomida yediriladi. Dokadan o‘tkazilib, sharbatni buyrak og‘riganda yarim piyoladan kuniga 2 mahal ichiladi.
Na’matak – damlamasiga bir choyqoshiq asal qo‘shib kuniga 2 mahal ovqatdan oldin qabul qilish buyrak yarasi, buyrakdagi toshlarda yordam beradi.
Tarvuz po‘chog‘i – uni mayda to‘g‘rab, salqin joyda yoki bug‘xonada quritiladi. So‘ng ularni mayda tuyib, ustiga 1:1 miqdorida sovuq suv quyib, past olovda yarim soat qaynatiladi. Qaynatmani sovitib, kuniga 3,5 mahal ovqatdan oldin bir piyoladan ichiladi.
Jiyda – bu buyrak yarasiga da’vodir. Jiydani har kuni ertalab 2-3 donadan tanovul qilish kerak.
Rayhon – barglarini suvda qaynatib, ustiga ikki piyola qaynoq suv quyib, yarim soat davomida yediriladi. Dokadan o‘tkazilib, sharbatni buyrak og‘riganda yarim piyoladan kuniga 2 mahal ichiladi.
Na’matak – damlamasiga bir choyqoshiq asal qo‘shib kuniga 2 mahal ovqatdan oldin qabul qilish buyrak yarasi, buyrakdagi toshlarda yordam beradi.
Tarvuz po‘chog‘i – uni mayda to‘g‘rab, salqin joyda yoki bug‘xonada quritiladi. So‘ng ularni mayda tuyib, ustiga 1:1 miqdorida sovuq suv quyib, past olovda yarim soat qaynatiladi. Qaynatmani sovitib, kuniga 3,5 mahal ovqatdan oldin bir piyoladan ichiladi.
Комментарии (6)