Haftasida bittadan uchtagacha tuxum iste’mol qilish yurak kasalliklari kelib chiqishini bartaraf etadi

Haftasida bittadan uchtagacha tuxum iste’mol qilish yurak kasalliklari kelib chiqishini bartaraf etadi
Haftasida bittadan uchtagacha tuxum iste’mol qilish yurak kasalliklari kelib chiqishini bartaraf etadi

Olimlar tomonidan  olib borilgan tadqiqotlarga ko‘ra, taom tarkibida ma’lum miqdorda tuxum bo‘lishi yurak-qon tomirlari xastaliklarining oldini oladi. Bu haqda Nutrients jurnalida e’lon qilingan ilmiy maqorlada so'z yuritilgan.
Yurak-qon tomirlari xastaliklariga yurak yoki qon tomirlariga zarar keltiruvchi har qanday holat, jumladan, ishemik, infark va insult kabi xastaliklar kiradi. Mazkur xastalikni tanada xolesterin miqdori o‘ta yuqoriligi tasdiqlaydi. Bu degani, yurakning sog‘lomligi uchun xolesterinni nazorat qilish, uning ko‘payib ketishiga yo‘l qo‘ymaslik lozim. Bu borada tuxum iste’moli foydali hisoblanadi.
Xabarga ko'ra, olimlar Gretsiyada o‘n yillik davr ichida 3 ming 42 nafar ayol va erkakdagi ma’lumotlarni tahlil qilgan. Tadqiqotchilarning xulosalariga ko‘ra, haftasida bittadan uchtagacha tuxum iste’mol qilish yurakning kasalliklarga chalinishini kamaytira oladi.
Оставить комментарий


Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

-